Deze onderdelen van je vaatwasser zijn essentieel

In het merendeel van de huizen in ons land komen we tegenwoordig een vaatwasser tegen. Logisch, want dit apparaat neemt ons veel werk uit handen.

We hoeven de vieze vaat immers niet meer handmatig af te wassen. Dit doet de vaatwasser namelijk voor ons. De vaat wordt overigens alleen goed schoon als het apparaat naar behoren werkt. Een aantal onderdelen is daarom van essentieel belang. Benieuwd welke onderdelen dit zijn? Wij zetten de belangrijkste onderdelen van jouw vaatwasser hieronder voor je op een rijtje en vertellen je wat functie ervan is.

1. Circulatie- en afvoerpomp
Eén van de belangrijkste onderdelen van een vaatwasser is de pomp. De circulatiepomp zorgt ervoor dat er warm water in de vaatwasser komt. Dit water wordt door de sproeiarmen gepompt, waarna het verspreid wordt in de machine. Naast de circulatiepomp beschikt een vaatwasser ook over een afvoerpomp. Deze pomp zorgt ervoor dat het vieze water uit jouw vaatwasser verdwijnt.

2. Filter
Naast de circulatie- en afvoerpomp is het filter ook een belangrijk onderdeel van jouw vaatwasser. Dit onderdeel voorkomt namelijk dat etensresten in de afvoer komen. Als dit wel gebeurt, ontstaat er binnen de kortste keren een verstopping. Het filter voorkomt daarnaast dat etensresten in de motor van het apparaat belanden. Indien hier wel rommel in komt, kan er een motorstoring ontstaan. Om problemen met jouw vaatwasser te voorkomen, is het verstandig de filters regelmatig te controleren. Zijn ze smerig? Maak de filters dan schoon. Zodoende blijft jouw vaatwasser zijn werk doen.

3. Verwarmingselement
Je sluit de vaatwasser aan op een koudwaterkraan. Hierdoor kan er makkelijk water aangevoerd worden als je een programma start. Met behulp van koud water worden borden, bestek, servies en glaswerk niet schoon. Gelukkig is jouw vaatwasser in staat om het water te verwarmen. Het verwarmingselement is hier verantwoordelijk voor. Als dit onderdeel van jouw vaatwasser niet meer werkt, wordt de vuile vaat in het apparaat niet schoon.

4. Thermostaat
Wat veel mensen niet weten, is dat een vaatwasser over een thermostaat beschikt. Begrijpelijk, want dit onderdeel zit goed verborgen in het apparaat. Dit betekent niet dat de thermostaat niet belangrijk is. Sterker nog, het is essentieel onderdeel van de vaatwasser. De thermostaat is namelijk verantwoordelijk voor de temperatuur van het water in het apparaat. Hierdoor bereikt het water altijd de juiste temperatuur. Als het onderdeel defect is, is dit niet langer het geval.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Wonen

Aan deze woontrends van 2021 had je niet gedacht

Nu 2021 officieel is begonnen, is dit hét moment om aan de slag te gaan met het veranderen van je woning. De woontrends van dit jaar zijn al even bekend en hoewel dat natuurlijk niet dé reden is om maar lukraak de inrichting van je woonkamer of thuiskantoor aan te passen, kan een verandering van […]

Read More
Wonen

Waarom is een glazen achterwand een aanwinst voor je keuken?

Het gebruik van een glazen keuken achterwand is een fantastische manier om je keuken meer stijl te geven. Daarnaast heeft het ook nog eens meerdere functies. Wat kun je zoal doen met een glazen keuken achterwand? We vertellen het je graag in dit artikel! Glazen keukenwand zorgt voor meer uitstraling Je kunt een glazen keuken […]

Read More