Waarom is een glazen achterwand een aanwinst voor je keuken?

Het gebruik van een glazen keuken achterwand is een fantastische manier om je keuken meer stijl te geven.

Daarnaast heeft het ook nog eens meerdere functies. Wat kun je zoal doen met een glazen keuken achterwand? We vertellen het je graag in dit artikel!

Glazen keukenwand zorgt voor meer uitstraling
Je kunt een glazen keuken achterwand achter fornuizen of spoelbakken plaatsen. Het is een bijzonder element dat je keuken meer uitstraling geeft en is een prima alternatief voor tegels of andere afgewerkte oppervlaktes. Ook bijzonder is dat glas tegenwoordig digitaal kan worden bedrukt. Daardoor kun je vaak zelf een afbeelding kiezen die op het glas wordt geplaatst. Denk bijvoorbeeld aan een prachtig familieportret, wat je keuken een persoonlijk tintje geeft. Net even iets anders dan een standaard schilderij! Of wie weet geef je de voorkeur aan een transparante achterwand. Ook dat is mogelijk en maakt je keuken net een beetje mooier.

Glazen keukenwand personaliseren
Tegenwoordig heb je allerlei mogelijkheden om je glazen keuken te personaliseren. Zo kun je de afwerkingsstructuur wijzigen, waarbij je de keuze hebt tussen een glanzende, matte of metallic look. Laat de wand op maat maken zodat je elke gewenste vorm in de keuken kunt laten plaatsen. Tegels hoeven tegenwoordig echt niet meer rechthoekig of vierkant te zijn!

Zorg voor een mooie visuele afwerking
Heb je een vrijstaand fornuis of kooktoestel? Dan wil je waarschijnlijk dat jouw glazen wand onder de hoogte van het werkblad aan de achterzijde doorgaat om voor een mooie visuele afwerking. Je kunt een gas of elektrische kookplaat in het werkblad oppervlakte laten snijden, zodat je alleen nog maar de breedte en hoogte hoeft op te meten van de ruimte die je met glas wil vullen.

Welk type glas kun je het beste gebruiken?
Bij het gebruik van een glazen achterwand kun je het beste gehard glas gebruiken. Dit betekent dat wanneer je de wand met schroefbevestigingen bevestigt, de gaten voor de bevestigingen voorgeboord moeten worden. Eventuele uitsparingen voor stopcontacten en tv- en telefoonaansluitingen zullen moeten worden gemaakt voordat het glas wordt gehard. Dit kan namelijk niet worden gedaan na het voltooien van het hardingsproces.

Gehard glas
Misschien denk je dat dat gehard glas op dezelfde manier wordt gemaakt als gewoon glas. Vervolgens worden alle werkzaamheden die daarna nodig zijn, zoals het snijden van gaten, uitgevoerd op gehard glas. Dit is niet waar. Alles wordt gedaan op gewoon glas en pas daarna wordt het glas gehard.

Meten is weten
Heb je besloten om een glazen keuken achterwand te laten plaatsen? Besteed dan voldoende aandacht aan het meten. Teken een plattegrond van de hele muur en schrijf de metingen op papier. Dit is ook handig wanneer je de glazen achterwand in de keuken laat plaatsen. De installateur heeft alvast alle informatie, en dat scheelt tijd. Vergeet niet om alle items die zich op de muur bevinden te registreren. Denk bijvoorbeeld aan afzuigkappen, stopcontacten, schakelaars en kasten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Wonen

Deze onderdelen van je vaatwasser zijn essentieel

In het merendeel van de huizen in ons land komen we tegenwoordig een vaatwasser tegen. Logisch, want dit apparaat neemt ons veel werk uit handen. We hoeven de vieze vaat immers niet meer handmatig af te wassen. Dit doet de vaatwasser namelijk voor ons. De vaat wordt overigens alleen goed schoon als het apparaat naar […]

Read More
Wonen

Aan deze woontrends van 2021 had je niet gedacht

Nu 2021 officieel is begonnen, is dit hét moment om aan de slag te gaan met het veranderen van je woning. De woontrends van dit jaar zijn al even bekend en hoewel dat natuurlijk niet dé reden is om maar lukraak de inrichting van je woonkamer of thuiskantoor aan te passen, kan een verandering van […]

Read More